Autor:

Irena Laketa

CEO, Skip Ad Advertising

Toplina doma rađa nove ideje! Evo jedne, primera radi.

make up za izolaciju

Nekada smo imali agendu, to je onaj raspored sastanaka, sa ljudima, sećate se? To je izgledalo tako što se ode u restoran na ručak, ili negde na kafu… Ide se i u kancelarije na sastanak, ali to se radi ređe.

Posao u doba korone organizacija

Eto meni nove agende, sviđa mi se…

Organizacija rada u doba korone

Svi znamo koliko je važno da budemo što precizniji u proceni vremena koje nam je potrebno za izvršavanje dnevnih zadataka. Ukoliko nismo dobro procenili, neki radni zadaci će ostati nedovršeni, možda čak nećemo uspeti ni da počnemo sa njima.

Videćete na agendi, obično bude tako.

Oni zadaci koji nam zahtevaju najviše vremena, za njih nam je neophodan izuzetan fokus. Često ni ne pomislimo da započnemo – zašto započinjati kada znamo da nećemo uspeti taj dan da ih završimo.

Verovatno je dete slučajno odabralo da ta obaveza bude sređivanje stana. Opšte je poznato da deca više vole da sređuju stan, nego da slažu Lego kocke, problem je samo to što nam je za sređivanje stana potrebna koncentracija. Upravo to je ono što želim da uočim -deca za sobom ostave haos.

I obično ono što je nekako njima mrsko, to je dosadno.

Kad porastemo, kažemo to je izuzetno važno, moram da budem potpuno predan tome, maksimalno fokusiran, morate da me ostavite na miru neko vreme, nemojte da mi ulazite u kancelariju molim vas.

Obično se desi da je tom nekom uleteo neki haos.

Tada usledi rečenica: “Pa evo sad ću!!!!”

Probam ja sa decom taj eksperiment.

Htedoh da vidim da li je istina to evo sad ću, jer uočavam priličnu sličnost u motivacijama, odgovornosti, prioritetima, njihovim prioritetima naravno. Kaže meni dete ok, evo sad ću. Šta mislite, ko na kraju treba da završi sređivanje kuće? Deca? Da, deca, da ne bi makar ta deca kada porastu, porasla u odraslu decu. Problem je u tome što odrasla deca nemaju odgovornost.

Napravite vi sa decom, malom ili odraslom, ovakvu agendu. Znaćete odmah šta ne žele da urade. Onda lepo od toga krenite u ponedeljak ujutru. Deci maloj mozete da kažete da treba da urade prvo to, ako žele da im bude lepo, dok se igraju posle. A sa odraslom decom, to već ne znam, to probajte sami.

Good luck with that :)

Pošaljite agende na mail irena.laketa@skipad.rs, da vidimo da li ih iste stvari muče.

Čini mi se je uvek najgore da srede nered koji naprave jer su se zaigrali, pretpostavka samo, baš me zanima da li je to ili nešto drugo. Neko možda baš baš odlaže da slaže lego kocke.

Šta znam, ima i tih koji vole da uživaju dok prave nešto, onako kako oni zamišljaju, bez uputstva iz originalnog pakovanja proizvođača kocki. Što bi se reklo, da prave nešto onako kako oni zamišljaju da će da bude najlepše.

POUKA OVE PRIPOVETKE:

Nemojte da pravite avangardu bas sada, kada nije lako organizovati konstruktivne brifove.

rad od kuce izolacija

I to će biti deo vašeg radnog stola, da vam ulepša svaki dan, na poslu, a i kod kuće, jer se radi od kuće.

Ovo će biti posledica ove usamljenosti i izolacije, ako mislite da maskara treba ovako da izgleda kad se stavi na lutku. Inače bebe lutke baš nose šminku.

Krije se tu ta avangarda, ili baš tu iza genijalnih ideja. Mene su učili da je ovakav spoj šund. Iz sociologije. U gimnaziji. Shvatam sad da je bitna i socijalizacija i sociologija. Bez ta dva, deca se zaigrala i eto šunda.

Trenutno mi je na radnom stolu radna sveska za prvi razred iz predmeta Svet oko nas. Ima tu logike, moraćemo da učimo ispočetka svet oko nas, ako se isključimo.

Point of view

Bolje da istražujemo, lepše će Nam biti! Dvogled u ruke I gledajmo malo dalje, nos je blizu, proširimo vidike.

P.S. Lepa je beba bez šminke, verujte mi, ne treba joj to.

Inspirisani novonastalom situacijom u zemlji, odlučili smo da pokrenemo novi projekat. Blog sajt “Dnevnik u doba Korone” će u narednim danima ugledati svetlost dana. Pratite nas na društvenim mrežama kako bi ste bili u toku.